Детокс с вода и чай

05.10.2021 Полезно

Ползите от детоксикацията на организма са неоспорими. В тялото на човека се натрупват множество токсини, които ако не бъдат изведени по подходящ начин могат да предизвикат заболявания.

Детокс с вода

 При провеждането на детокс програма, водата, чаят и други течности са от особена важност. За да премахвате постоянно токсините от бъбреците и снабдявате всички телесни течности с чиста вода, трябва да изпивате поне 1,5 л, за предпочитане алкална и йонизирана вода, всеки ден от програмата за детоксикация. Това е от изключително значение за нейния успех според VidaBG.com.

Първите две чаши вода трябва да се изпиват веднага след ставане сутрин преди ядене. По този начин се отмиват хранителните отпадъци от стомаха и храносмилателния тракт. Между закуската и обяда изпийте чаша-две, още толкова между обяда и вечерята, а последната оставете за периода между вечеря и лягане.

Детокс с чай

Билковият чай е друга важна напитка. Той оказва ефикасна подкрепа в различни аспекти на детоксикацията и пречистването, засилва функциите на съответните органи и жлези. Почти всички билкови чайове са алкализиращи и имат терапевтичен ефект по време на детоксикация. В зависимост от това кои органи се нуждаят от най-голямо внимание по време на програмата, може да подбирате билките според естествения им афинитет към определени органи и тъкани. Например глухарче и бял трън могат да се използват за пречистване на черния дроб, хвощ и коприва – за прочистване на бъбреците, валериана за успокояване на нервите.

Друго лечебно растение с общо благотворно действие върху процесите на детоксикация и вътрешното пречистване е градинския чай (салвия). Билката се използва от древни времена заради мощните си пречистващи и лечебни свойства, а също и за профилактика срещу болести и дегенерация. Тя съдържа вещества, които подхранват всички жлези и гръбначния мозък. Така тя помага на организма да произвежда хормоните, участващи в пречистването, лечението и регенерацията на цялото тяло. Всеки ден може да си приготвяте един термос градински чай и да го пиете по всяко време. Освен своята пречистваща роля, този чай увеличава имунитета.

Представяме ви рецептата на д-р Рудолф Бройс за еднодневна доза:

500 мл вода се поставя в неалуминиев съд. След завиране на водата се прибавя 1 чаена лъжица сушен градински чай. Оставя се да къкри на по-слаб огън и се сваля след 3 минути. Прибавя се половин чаена лъжичка жълт кантарион и половин чаена лъжичка мента, покрива се с капак и се оставя да се запари 10 минути. Чаят се прецежда и се пие по 100 мл през деня на празен стомах.

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status