Как да изберете дрехи и обувки според фигурата си?

30.01.2022 Мода,Обувки

Искате ли да изглеждате добре по всяко време и да подбирате правилно дрехите си? Тогава се доверете на съветите ни, които ще ви доведат до правилните избори на дрехи и обувки.

Висока и слаба

Ако имате висока и слаба фигура, то тогава може да се насочите към моделите, които оптически да ви дадат повече обем. Заложете на блузи, които имат къдрици или плисета в областта на бюста. Разгледайте за варианти за поли и панталони, които са с по-широки джобове или пък имат плисета, къдрици и други детайли придаващи обем.

Относно обувките, може да заложите на дамски обувки онлайн, където може да разгледате разнообразни модели. За вашата фигура заложете на по-обемни обувки или пък подчертайте височината си с боти, с лек ток.

Широки рамене, но тесен ханш

Ако имате фигура от този тип, то най-общо може да заложите на по-изчистени блузи и по-детайлни долнища. Ако не искате да се акцентира върху раменете ви, то тогава не ги подчертавайте и избирайте по-прави модели. А за да насочите вниманието към долната част на тялото ви залагайте на модели, които са с по-широки джобове около ханша, за да можете да компенсирате ширината на раменете.

Обувките, които са подходящи за вас за по-широките платформи, които да изместят обема в горната част на тялото. Винаги залагайте на удобни обувки, за да може да вървите уверени и със самочувствие.

Фигура тип “Пясъчен часовник”

Този тип фигура е желан от много дами и с всички съвети до тук се стремим да достигнем именно до тази женствена фигура. Това е най-женствената сред всички форми, защото фокусира вниманието върху ханша и бюста.

Това тяло се характеризира с тясна талия и по-обемни ханш и бюст, като раменете, ръцете и глезените са по-тесни и елегантни.

Именно затова е важно да подчертавате красивата си талия, което ще спомогне на изпъкналите части да се виждат още повече. Заложете на блузи с голи рамене и на дънки с висока талия. Можете да се насочите към роклите с коланче на талията и голямо деколте.

Ако пък това не е вашият стил, изпробвайте да добавите бяла тениска с дънки по тялото, но вържете тениската в средата на корема. Това ще даде илюзия за още по-тънка талия.

Относно обувките, тук можете да експериментирате с всичко. Носете високи обувки, маратонки, кецове, ботуши и дори чизми. Всички те ще стоят добре в зависимост от съчетанието на дрехите, което сте направили.

Широк ханш, но тесни рамете

За да направите раменете си визуално по-широки, а ханша по-тесен и да достигнете до “пясъчния часовник” е важно да залагате на блузи с къдрици около раменете или сака с подплънки. А за да намалите от обема на ханша, носете долнища, които да нямат много детайли, за да не се акцентира върху тази част от тялото.

Чудесен вариант би бил да облечете блуза с къдрици на раменете и дори с голи рамене с връзки, а надолу да облечете права пола, дънки или къси панталони.

За обувките можете да заложите на всеки чифт, който издължава крака ви, така оптически вниманието ще се измести върху детайлите на раменете и дългите ви крака.

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status