Как влияе графичният дизайн на вашия бранд

Без значение колко е голям вашият бизнес, дизайнът заема едно много специално място в маркетинговите стратегии. Малкият бизнес често не разполага с възможността да инвестира в добър графичен дизайнер или агенция, като често пренебрегва и именно тази част при планирането на бюджета за реклама. В тази статия ще наблегнем на темата защо графичният дизайн е важен за бранда ви и какво може да промени.

Човешкият мозък по-бързо възприема визуалните елементи, които му се предоставят, за сметка на текста. Така че това, което виждат вашите клиенти или потребители ще повлияе директно на продукта или услугите, които предлагате. Създаването на подходяща визия за вашия бранд е важна и ключова за всяка маркетингова кампания.

Какво представлява графичният дизайн?

Терминът „графичен дизайн“ за първи път се въвежда от Уилям Адисън Дуигинс едва през 1922 година. Графичният дизайн се определя като действието на планиране и осъществяване на идеи чрез визуално съдържание. С други думи, графичният дизайн пресъздава определени идеи и послания. Тези визуални елементи могат да бъдат изключително прости или многокомпонентни. 

Комуникацията е елементът, който винаги присъства. Независимо дали дизайнът изразява бизнес визията и ценностите, или пък специфични характеристики на продукти или услуги.

Къде се използва графичният дизайн?

Отговорът на този въпрос е изключително лесен, а именно – навсякъде. Въпреки че терминът „графичен дизайн“ съществува едва от 20-те години на миналия век, самата форма на изкуство е важна част от визуалната комуникация от хиляди години. Може да видим ранни примери за графичен дизайн в древни ръкописи, a и дори в праисторически пещерни рисунки.

Днес графичният дизайн се използва в множество индустрии и различни аспекти. Вълнуващо поле, което се разраства постоянно, адаптира се към заобикалящата го среда. Може да е малко трудно за начинаещите да разберат точно неговата същност и какво се налага да правят с точност графичните дизайнери.

Ето и само няколко аспекта, където графичният дизайнер би бил от голямо значение:

1.      Лого и брандинг

2.      Рекламни материали – брошури, флаери

3.      Социални мрежи

4.      Дизайн на опаковка

5.      Уеб дизайн

6.      UX/UI дизайн

Като списъкът може да бъде допълнен. Всеки визуален материал, използван за търговски цели, изисква и професионални услуги. Съветваме ви да разгледате цена за графичен дизайн и да включите към бюджета си задължително услугите на специалист. Графичният дизайн е неразделна част за всеки бизнес, независимо дали стартиращи и малки бизнеси, среден бизнес или голям.

Как добрият брандинг ще повлияе на вашия бизнес?

Всеки е чувал, че логото е лицето на бранда, но защо всъщност това е така? Това малко и на пръв поглед не толкова значимо нещо, е в основата на изграждането на един стабилен бранд. Логото диктува цялата визуална идентичност: как изглежда вашият бизнес пред потенциалните клиенти, какви послания предава и какви са емоциите, които предизвиква.

Изграждането на бранд до голяма степен разчита на графичния дизайнер. За лога в монохромна гама ключовите елементи, които дизайнери вземат под внимание са баланс, мащаб, типография и т.н. За цветни лога – трябва да се има предвид всичко гореизброено, но да се добавят и познания за теория и психология на цветовете.

Разбира се, брандингът е много повече от лого. Последователността е ключът към успеха. На колкото повече места присъства вашето лого, толкова по-лесно ще е за хората да го запаметят в съзнанието си. Без значение до каква степен харесват продукта или услугата, предлагани от вас, ще започнат да говорят.

В наши дни виртуалното пространство е все по-предпочитано. Социалните мрежи са място, където много лесно с правилните подходи, може да изградите и да затвърдите доброто име на бранда. В сайта ще откриете богата гама от услуги, които ще бъдат полезни за онлайн присъствието ви – дизайн на реклами, цялостен дизайн за социални мрежи – постове и стори, и много, много други! 

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status