Какви услуги включва фулфилмънта

19.01.2023 Полезно

Когато решите да използвате фулфилмънт, трябва да сте наясно, че тази услуга включва на практика всичко, от което се нуждае един онлайн предприемач. На практика, платформата се интегрира съм вашия магазин, така че от вас не се изисква да правите нищо.

Е, по-точно почти нищо, защото все пак трябва да развивате рекламната и маркетинговата си кампания, а това се неща, които зависят изцяло и единствено от вас самите.

Основните услуги на фулфилмънт центровете

Макар фулфилмънт центровете да включват всякакви услуги (вижте например в BigArena.net), в това число дори и такива, за които не сте предполагали, все пак в списъка им присъстват на първо място онези, които са директно свързани с логистиката:

  1. Осигуряването на складово пространство е една от най-важните услуги. Когато поръчате инвентар (например продавате обувки), поръчката не се доставя до вашия адрес, а отива в склада на фулфилмънт центъра. Там всичко се приема, описва се и се подрежда;
  2. Приема се поръчката директно от клиента чрез интегрираната към вашия магазин платформа;
  3. Закупеният артикул се опакова, като се прави това по начин, който да осигури професионален вид на продукта;
  4. Осъществява се доставката чрез куриерска фирма, с която има сключен договор за доставка при преференциални условия;
  5. Ако това е нужно по някаква причина, фулфилмънт центъра отговаря за връщането на стоки от недоволни клиенти, както и комуникацията с тях.

Какво се плаща на фулфилмънт центъра

Когато продадете даден артикул от вашия инвентар във фулфилмънт центъра, вие получавате изцяло парите си. В последствие, вашият фулфилмънт център ще ви каже точно колко дължите за обслужването през месеца.

Тук е важно да се отбележи, че дължимата сума представлява само малък процент от вашия приход,  при това този процент е предварително уточнен, така че ще знаете толно колко ще дължите в края на месеца. Това, за което се плаща е следното:

  • Складова площ (понякога не е задължително, зависи от фулфилмънт центъра);
  • Опаковъчни материали (разходите тук са много по-малки, отколкото ако опаковате пратките си сами);
  • Куриерски услуги (тук също разходите са по-малки, отколкото ако сами организирате транспорта);
  • Труд (това е единствения допълнителен, който, обаче, може да се вмести изцяло в икономията, която правите, спестявайки от всичко останало).
Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status