Кои са най-добрите бойлери

19.01.2023 Баня,Дом

Изборът на уреди за дома зависи в някаква степен от естетическите им качества, но основно би следвало да се води от функционалността на съответните уреди.

Когато избирате бойлер, вие избирате и нивото на комфорт, което ще изпитвате във вашия дом, както и разходите, които ще имате в дългосрочен план.

Моделите, предлагани на пазара, са все по-иновативни по-специализирани, а изборът изглежда все по-труден.

Тук ще ви улесним в лутането между безбройните модели, като изброим основните видове бойлери и техните характеристики.

Как да изберете между видовете бойлери

При избора на бойлер има много фактори, които трябва да вземете предвид, като големината на пространството, броя на ползвателите и електрическото захранване в дома ви.

По-надолу ще разгледаме най-разпространените видове бойлери, предлагани на пазара и основните им параметри, според които можете да направите своя избор.

Вертикални бойлери 

Това са най-разпространените и предпочитани модели, предлагани в голям диапазон от вместимости. Като начин на монтаж са изключително удобни и компактни като размери и положение в пространството.

Вертикалният бойлер загрява определено количество вода само когато е включен. Действа чрез нагреватели или серпентини за топлообмен.

Освен заради елементарния начин на действие и лесния монтаж, този вид бойлер е предпочитан и защото се предлага и на много достъпни и изгодни цени.

Хоризонтални бойлери

Хоризонталният бойлер работи на същия принцип като вертикалния. Единствената разлика е в начина на монтаж.

Той е удобен за инсталиране в малки помещения като бани, като има способността да спести много пространство.

В Praktis.bg можете да избирате между богата гама от модели бойлери с различна вместимост, подходящи за нуждите на всеки индивидуален дом и помещение.

Подовостоящи бойлери

Стоящите бойлери са с голяма вместимост и са подходящи единствено за подов монтаж. Те имат по-добра изолация от останалите модели и са подходящи за сгради с голяма консумация на топла вода.

Проточен бойлер

Този вид уреди нагряват водата в момента, в който тя преминава през тях. Нагревателите им са изключително мощни, за да осъществят мигновено загряване, и работят само когато се използва топла вода.

Те са най-подходящи за кухните, тъй като осигуряват топла вода за кратко време когато е необходима.

За използването им в бани и помещения с голяма консумация на топла вода за продължително време се налага по-мощно захранване.

Екипът на Praktis.bg ще ви обслужи любезно и ще ви предостави изчерпателна информация по всеки въпрос, за да сте сигурни, че правите най-правилният избор за проточен бойлер у дома.

Термопомпен бойлер

Термопомпеният бойлер има водосъдържател и външно нагряващо тяло, което представлява термопомпа. Тя се монтира на открито и взима енергия от въздуха, за да загрява водата в бойлера.

Този бойлер е изключително икономичен откъм разход на електрическа енергия.

Бойлери за монтаж под или над мивка

Тези бойлери са малолитражни и основната им употреба е в кухнята, когато е далече от основния бойлер.

Монтирането на бойлера под мивката спестява възможните загуби на вода по тръбопровода от основния бойлер до кухнята.

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status