Най-добрата рутинна грижа за мъжката кожа

Следвайте тези три стъпки, за да запазите младостта възможно най-дълго

Грижата за мъжката кожа не трябва да е сложна или скъпа. Вместо това, тя трябва да бъде ежедневна и последователна. Независимо дали сте на 15 или 45, основният режим на грижа за кожата остава същият.

Свежда се само до три стъпки и за всяка от тях има достъпни, но ефективни продукти. Въпреки че с удоволствие бихме говорили за ретинол, серуми за лице, процедури за петна и детоксикиращи маски, сега просто не е моментът. Цялата тази информация е важна, ако и когато имате нужда от нея. Засега обаче е толкова просто, свеждайки се до трите най-важни стъпки при грижата на мъжката кожа – почистване, ексфолиране, овлажняване.

Най-лесният режим за грижа за мъжката кожа

1. Мийте лицето си два пъти дневно

Всеки път, когато започнете режима си за грижа за кожата сутрин или преди лягане, трябва да започнете с почистващ препарат (измиване на лице), за да изчистите лицето си. Почистващият продукт, в най-простата си форма, отстранява излишната мазнина от кожата и от вътрешността на порите, като същевременно отмива потта, мръсотията и всички нанесени преди това продукти за грижа за кожата.

Така че, когато се събудите, трябва да отмиете всяко натрупване на масло и възможно натрупване на бактерии, които са се прехвърлили от калъфките ви за възглавници и снощния овлажнител. А вечерта изхвърляте натрупаното през деня, включително някои допълнителни замърсители или пот, които сте събрали. Можете да почиствате под душа или на мивката, но не забравяйте тази важна стъпка. Измиването на лицето, което използвате, зависи до голяма степен от вашия тип кожа (суха, мазна и т.н.) и чувствителността или склонността към акне. DUXE предлага мъжки козметичен комплект за всеки тип кожа или нужди.

2. Ексфолирайте два пъти седмично

Това е стъпката, която отблъсква повечето начинаещи. По същество, клетките на кожата ви се преобръщат всяка седмица, но те не винаги изхвърлят повърхността на кожата ви, когато умрат. Често те се натрупват и образуват груби петна или се прокрадват в порите ви и причиняват акне. Чрез ексфолиране два пъти седмично можете да гарантирате, че вашите мъртви клетки ще изчезнат, докато вашите здрави, ярки ще получат светлината, която заслужават. Това от своя страна ви дава по-сияен, младежки тен. Освен това редовното ексфолиране може да помогне за „преобърването“ на тъмни петна, оставени от слънцето, или следи от акне.

3. Овлажнявайте два пъти дневно (С SPF сутрин.)

Овлажняването е третата и последна стъпка в този основен режим. И името му е малко объркващо: Да, подхранва кожата, но овлажнителят е по-скоро защитен, отколкото активен. Полага се върху кожата ви и улавя влагата в слоевете отдолу, като същевременно ви предпазва от замърсителите във въздуха, които застаряват кожата.

Овлажняването сутрин също трябва да включва SPF 30+, като средство за блокиране на вредните UV лъчи на слънцето (които също мутират клетките на кожата, което води до ускорени „признаци“ на стареене като грапавост, бръчки, тъмни петна и загуба на еластичност) . Можете да смените овлажнителя с крем без SPF преди лягане.

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status