Перфектното брънч меню

20.10.2022 Полезно

Терминът brunch, комбинация от breakfast (закуска) и lunch (обяд) е с английски корени, но също така много популярен в САЩ и Канада. Описва обилното хранене след късното ставане през почивните дни.

Поканата за домашно приготвен брънч у дома не се нуждае от никакъв повод. Комбинацията от закуска и обяд стана много популярна и предлага уютна и спокойна атмосфера, която дава чувство на безвремие в почивните дни. Домакините не трябва да приготвят сложни ястия, а гостите могат просто да се насладят на солени и сладки закуски в зависимост от настроението си. Ние сме подготвили няколко прости съвета, които да имаш предвид при следващия уикенд брънч.

Правилната подготовка

Успешният брънч трябва да бъде добре планиран. Планирането започва с поканите, продължава с украсата и осигуряването на достатъчно столове, прибори и съдове и завършва със самата храна. За да не изгубиш представа за всичко, подготви се добре, така че да не се налага да организираш повече в самия ден.

Голям избор на хляб и тестени изделия

Красиво подредените плата с хлебчета, кроасани и брускети са чудесна основа към менюто на брънча. Можеш да предложиш и багети – или различни видове хляб: светъл, тъмен, фин, със семена или без. Изненадай гостите с домашно приготвени хлябове и рула. Палачинките, независимо какъв вид, са вкусна опция, която ще се хареса на гостите.

В допълнение към селекцията от сирена и колбаси можеш да поглезиш гостите със селекция от домашни разядки за мазане. Млечните продукти от свежата витрина са прекрасно допълнение към всеки кроасан или филийка. И разбира се, конфитюрът и медът също са част от обилната закуска. А сред гостите ти със сигурност ще има почитатели на мюслито.

Няма брънч без яйца

Може да избереш различни начини на сервиране – варени, като бъркани или пържени яйца, като омлети или фритата. Но това означава също, че като домакин трябва да прекараш много време в готвене в последният момент, защото бърканите яйца, пържените яйца и омлетите имат най-добър вкус, докато са топли.

Трапезата за брънч винаги е богата и разнообразна. Затова се увери, че не само студените и топлите, но и леките и пищните ястия се балансират. Изненадай гостите си с изтънчени зеленчукови ястия и прекрасни салати – те са идеално допълнение към брънча.

Специални допълнения, които ще направят впечатление на гостите ти

Селекцията от прясна риба добавя специален щрих към уикенд брънча. Особено сьомгата е много популярна сред гостите на късната закуска. Дали пушени или мариновани – това е въпрос на вкус. Сашимито също е много популярно, но трябва да се увериш, че е съвсем прясно. Розовото печено говеждо месо с тънки резени лук допълва идеално брънча. А ако искаш да направиш за гостите ти едно истинско 5-звездно изживяване, направи плата с различни варианти, за да имат богат избор.

Нещо сладко за любителите на десертите

Салата от пресни плодове с мед или кленов сироп, гофрети, вафли или мъфини – сладки изкушения допълват перфектния бюфет за късна закуска. Сега липсват само подходящите напитки – чаша просеко, шампанско, прясно приготвено кафе, сокове, смутита и различни пакетчета чай – убедени сме, че ще зарадваш гостите с това разнообразие и ще бъдат очаровани от усилията, които си положил. Красотата на брънча е в неофициалното събиране, в продължителното похапване, което лесно може да се проточи до следобед. Акомпанирано от сладки приказки и чудесна компания се превръща в прекрасен момент

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status