Присаждане на коса - какво да очакваме

19.01.2023 Мода

Присаждането на коса в последните години е по-ефективно от всякога, а резултатите са изключително добри при все по-атрактивни цени.

Самите медицински специалисти, които извършват тази процедура, споделят това, че съвременната техника и методика са много по-ефективни от онези, които са се ползвали в миналото.

Но как точно се извършва процедурата? Процесът по присаждане на коса се извършва на няколко етапа, като същинската интервенция е само част от цялата процедура.

Извършва се консултация и преглед

Първата среща между пациента и специалистите има за цел да установи какво точно е състоянието на пациента, какво ще му бъде правено и да се уточни всичко, свързано с присаждането на коса (разгледайте в AestheDerm.eu).

В деня за присаждане на коса

Пациентът трябва да бъде свободен в деня на присаждането, защото тогава се очаква да прекара голяма част от времето си в клиниката. Процедурата, на която ще бъде подложен ще се състои от две части.

  • Част 1-ва

Трябва да бъдат екстрактнати цели космени фоликули заедно с корена от донорското място, след което те се замразяват, докато не се подготви пациентът за втора част от процедурата;

  • Част 2-ра

Част 2-ра от процедурата е самото присаждане на коса, което отнема малко повече време.

По време на тази интервенция, пациентът трябва да се постави под удобен 45 градусов ъгъл, за да се осигури максимален комфорт както за него, така и за лекаря.

Тук ще се отдели малко повече време, поради което е важна комфортът да бъде максимален. Пациентът може да уплътни времето с четене или гледане на филм например;

Възстановяването

Възстановяването има много важна роля и цели максимално добри крайни резултати. Тази фаза от процедурата може да отнеме до една година.

Първоначално, пациентите трябва да се наблюдават през съвсем малки интервали от време, които в последствие се разширяват.

Последната визита при експерта има за цел да покаже крайния резултат и заключението на специалистите.

Възможни ли са усложнения

На практика, скалпът е изключително добре кръвоснабден, поради което се възстановява много бързо след подобни процедури.

По тази причина, той не е податлив на усложнения, като изключение могат да са някои дребни странични ефекти, като лек дискомфорт, сърбеж или леки възпалителни процеси, които се овладяват много лесно и бързо и ефективно спират оплешивяването.

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status