Съвети за избор на качествено спално бельо

02.06.2023 Дом

За добра почивка човек по време на сън се нуждае не само от уютна спалня и удобно легло, но и от висококачествено, приятно на допир спално бельо. По рафтовете на магазини, продаващи домашен текстил, можете да намерите много комплекти, които се различават по цвят и плътност на тъканта, размер и марка на производителя.

   Трудно е за неопитен купувач да разбере такова изобилие от продукти, особено след като цената на даден продукт не винаги съответства на неговото качество. Ето защо, преди да тръгнете за пазаруване, ще бъде полезно да се запознаете с основните параметри на качеството на спалното бельо, за да не направите грешка и да направите правилния избор.

  По -добре е да закупите спално бельо, изработено от естествени материи. Спалното бельо е текстилът, който влиза в пряк контакт с човешката кожа, поради което към него са разумно наложени следните изисквания:

    Материята трябва да е дишаща и абсорбираща. Обикновено такива свойства притежават материали, изработени от памучни влакна, коприна, лен, бамбук. Високата якост и дълготрайност на продукта са много важни. Прането изисква често пране, а деликатните и хлабави тъкани бързо ще се влошат.

    Оцветителите, използвани при производството на комплекта, трябва да са устойчиви на гореща вода и да не съдържат компоненти, които причиняват алергии. Спалното бельо, което отговаря на горните изисквания, ще издържи дълго и ще зарадва собственика си с мекотата на допир, яркостта на десента и чистотата.

Съвети за избор на бельо

  Първото нещо, на което купувачът обръща внимание, когато решава да закупи комплект евтино спално бельо, е цветът и размерът и едва след това определя качеството на продукта. За да не сбъркате с избора и да закупите наистина висококачествен текстил, трябва да се вземат предвид много фактори.

Пакет

  Колкото по-скъп изглежда пакетът, толкова по-високо е качеството на съдържанието му. Опаковката на всеки продукт говори за нивото на производителя. Спалното бельо не прави изключение.

По -добре е да изберете текстил в плътна картонена кутия, която ще понася всеки транспорт без повреди, няма да се намокри или замърси.

Етикет

  Опаковката трябва да има добре залепен и ясно отпечатан етикет. Производителите на текстил, които не отговарят на стандартните изисквания, често избягват да разкриват името на своята компания и информация за контакт, което със сигурност трябва да предупреди купувача.

Обикновено следната информация може да бъде намерена от етикета:

•        име, адрес, телефони за контакт на производителя;

•        състава на материала, от който е изработен текстилът;

•        списък на продуктите, включени в комплекта и техните размери;

•        правила за грижи.

Източник: https://kapere.com/za-doma

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status