Защо да използваме епоксидна боя за подове

07.09.2022 Дом,Полезно

Подовата настилка от епоксидна смола е непрекъсната настилка, която предлага безброй предимства, които далеч надхвърлят бързото и лесно полагане. Това е универсален материал, който позволява на професионалистите да обновяват всички видове пространства без необходимост от строителни дейности и крайпътни отпадъци. Това е покритие, което не изисква дилатационни фуги и следователно се полага върху съществуващата подова настилка.

Тази добавена стойност е високо оценена в големи площи като индустриални складове или паркинги, някои от пространствата, където се използва най-много. Места, които изискват материали, които улесняват обновяването на значителни размери за възможно най-кратко време и които също така гарантират ненадмината производителност. Два фактора, на които подът от епоксидна смола Neopox® Special отговаря перфектно.

Въпреки че епоксидните подове първоначално са индустриално и търговско покритие, експоненциалното нарастване на употребата им в домовете през последните години, както и в офисите, потвърждава огромните им декоративни възможности. Интеграция, която се развива постепенно благодарение на разнообразието от покрития и цветове, както и великолепната му химическа устойчивост. Лесно ще намерите всички продукти онлайн, защото пазаруването може да бъде лесно и бързо.

Какво представляват епоксидните подове?

Епоксидната смола е материал, който ви позволява да създавате непрекъснати подове с голямо разнообразие от покрития. Подови настилки, известни също като непрекъснати полимерни покрития, чийто общ знаменател е издръжливостта, блясъка и превъзходната химическа устойчивост в сравнение с други покрития на пазара.

Подовата настилка от епоксидна смола се състои от термореактивен полимер, който реагира и се втвърдява, когато се смеси с каталитичен агент. Този състав е отговорен за неговата издръжливост, непропускливост и устойчивост на абразия, които са едни от най-забележителните му характеристики.

Подова настилка, която не се деформира от топлина и която се отличава от другите покрития със своята по-голяма твърдост и предлага противоплъзгащо покритие си заслужава да присъства и във вашия дом.

Характеристики на епоксидни подове

Фактори, които трябва да бъдат оценени, за да се определи дали това е типът подова настилка, която търсите и дали отговаря на вашите вкусове и нужди. Ето основните от тях:

Устойчивостта на подовете от епоксидна смола е по-добра от другите подове

Подовете от епоксидна смола предлагат висока устойчивост на корозия, абразия и износване, без да претърпяват каквито и да е щети. Именно за тази носимоспособност се използва в паркинги за автомобили и тежки машини, работилници, складове и др. Освен това, тези подове могат да бъдат изложени на химикали за продължителни периоди от време, без да се компрометира работата им.

Подът от епоксидна смола се нанася върху съществуващи подове

С епоксиден под всяко пространство може да бъде съживено, без да се премахва съществуващият под. Тъй като няма нужда от строителни работи, не се генерират отпадъци и следователно обновяването може да се извърши за по-кратък период от време, отколкото с други подови настилки, с последващото предимство, че се намалява и работната сила.

В този смисъл епоксидните подове могат да се монтират наред с други керамични и бетонни подове. Бързо и лесно приложение, дори ако изисква професионалист за правилното му изпълнение. Затова ви съветваме да разгледате предложенията в сайта по-горе и да реновирате вашата подова настилка, защото заслужавате едно по-добро решение.

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status