Защо и кога децата трябва да започнат да учат чужд език?

Тъй като родителите все по-често се убеждават в ползите за децата им от усвояването на нов език, много от тях настояват да ги изпратят на различни езикови курсове. 

Други обаче все още се чудят кога е най-доброто време да започнат подготовката и кои методи ще работят най-добре за детето им. 

Реално всеки родител желае доброто на своите деца, така че това е нещо, върху което трябва да се замислите сериозно. Ето малко информация, която да ви е от полза за вземането на решение.

Каква е разликата между изучаването на език и усвояването му?

По принцип детето усвоява език естествено и подсъзнателно, без да се съобразява с никакви граматически норми и правила. Най-често процесът изисква комуникация с човек, който разбира езика. 

От друга страна, изучаването на език включва съзнателни и дори понякога несъзнателни усилия да се запомнят различни правила на даден език, за да може детето да усвои правилното произношение. 

Тъй като майчиният език е нещо, което усвояваме, то придобиването на друг език ще направи детето двуезично. Следователно ще може да говори и двата езика еднакво добре, правейки много по-малко граматически грешки и без натрапчив акцент. 

Ако обаче детето научи език и го владее, е възможно да го говори с лек акцент и да не може да използва адекватно по-сложните граматически структури.

Как да изберете учител?

Ако детето ви има късмета да живее в двуезично семейство, защо да не го направите и него двуезично? 

Трябва просто един член на семейството винаги да говори с детето на един език, а друг член на семейството на друг. Ако това не е така, винаги има възможност да намерите езиков курс, който да помогне. 

Когато започнете да проучвате училища, се насочете към такива, отличаващи се със своите учители и добра програма за обучение. Преподавателите трябва да са ентусиазирани и опитни при работа с по-малки деца. 

Добре разработената учебна програма е задължителна, както и добре адаптираните към възрастта и интересите курсове. 

Намирането на училище, с учители, които нямат нищо против да инвестират своето време, търпение и креативност в своите ученици, имат индивидуален подход и ще го научат на нещо повече от просто граматика, трябва да бъде целта на един родител. 

Освен уроците в курса, вие можете да им давате от собствената си подкрепа и у дома. Гледането и слушането на съдържание на дадения чужд език е изключително полезно за свикване с произношението и бързината на говорене. 

Това включва предавания, анимационни филми и дори и песни. 

Кога е най-подходящото време да започнете?

Въпреки че има възрастни, които лесно научават чужди езици, истината е, че колкото по-рано даден човек започне, толкова по-бърз и ефективен ще е процеса. 

Затова децата е добре да започнат с чуждите езици възможно най-рано. В ранна възраст, те асимилират информацията без много усилия и обикновено без да осъзнават, че всъщност научават нещо ново. 

Ако изберете подходящ клас и учител, това за тях ще е като игра. Също така, започвайки достатъчно рано и с добра мотивация, темповете на усвояване на езика ще бъдат наистина бързи.

Ако детето ви е в тийнейджърска възраст, то все още може лесно да научи всеки език, но ранният старт в езиковото обучение ще позволи по-добро и плавно произношение. Можете дори да запознаете детето си с определен чужд език във възраст, в която все още свиква с майчиния.

Няма нужда да чакате определена възраст, за да го изпратите на езиков курс. Всъщност, колкото по-рано започнат да учат, толкова по-вероятно е да овладеят езика и един ден да го използват в своя полза.

Ние от ACC Bulgaria предлагаме курсове по английски език за деца, както и SAT обучение, TOEFL обучение, ГРЕ обучение и други.

Източници:

The benefits of learning a foreign language at a young age

THE BEST AGE AND THE BEST WAY FOR KIDS TO START LEARNING A FOREIGN LANGUAGE

Само регистриран потребител може да оставя коментар. Влез or Регистрирай се
DMCA.com Protection Status